zondag 31 januari 2016

3,5 jaar later...De eerste uiterlijke mankementjes

Pieperdepiep!

Hopelijk nog altijd alles goed met de lezers? Hoor nog altijd steeds meer mensen mij contacteren nadat ze m'n blog lazen... ben nog altijd blij dat het zo'n grote hulp is voor iedereen :-)

Nu, zijn we al 3,5 jaar later....en eerlijk? Het wordt tijd dat ik de nieuwe CI krijg...Hopelijk volgend jaar in de zomer :-D
Waarom? Begin toch al enige slijtage te ervaren.
Vooral op vlak van batterijen....ik heb me er ondertussen bij neergelegd....De kleine batterij gaat nu nog 6u mee en de grote 1,5 (waar is de logica? :-p).
De knoopcelbatterijen werken gewoon bij mij helemaal niet. Ik denk dat ze de spanning niet kunnen leveren volgens wat mijn instellingen zijn van de programma's.

Maar dankzij een zeeeeeeeeeer goede vriend *slijm slijm* :-p Kan ik weer wat voort dankzij zijn batterij die ik mag gebruiken.
Ben je eeeeeuwig dankbaar :-) Niet alleen voor de batterij natuurlijk, maar voor al m'n gezaag aan te horen van die batterijen :-p....maar ook voor alles, bedankt :-)

Niet alleen de batterijen beginnen wat af te takelen, ook mijn spoel.

Zo ziet het er nu uit:

Rubber begint af te sterven en de kabel wordt harder.
Heb al gehad dat er een stukje los kwam....voelde me precies een klein kind die met plasticine speelde en er weer op duwde :'D

Maar kom....een lang leven geef ik het niet meer :-)

Dus, heb ik maar eens gekeken wat dit kost...ging mij al zeker €200 kosten en dan nog eens de verzendingskosten erbij.
Ik herinnerde mij nog dat je na 3 jaar recht had op een bedrag van €400 per jaar om onderdelen te vervangen (behalve batterijen) of te laten herstellen. Dus ik mailde naar Peter (van de fittingen).
Jammer genoeg hoorde ik dat die wet niet meer bestaat....

Heb toen best wel wat gevloekt...want ik wist ook dat de personen die een maand na mij de CP800 kregen, WEL reserve-onderdelen kregen zoals de spoel, het kabeltje e.d.
Ergens vond ik dit niet eerlijk *op een kinderachtige toon*....
Want nu bestaat die wet niet meer, maar had ik ook geen reserve-onderdelen gekregen.

Maar! Ik trok mijn stoute schoentjes aan, zoals een echte Parmentier (hé pa! ) en ging wat gaan zoeken op het internet.
Internet is altijd mijn beste vriend geweest en dit bleek nu ook weer zo te zijn :-D
Ik heb zitten zoeken op wetteksten van het RIZIV, eerst met als bedoeling te vinden waar ik die wet kon vinden dat het bedrag van €400 toegekend wordt, niet meer bestaat.
Jammer genoeg niet gevonden, maar wel iets anders!


*Trommelgeroffel*
Ik vond namelijk terug dat de mensen die vanaf 20 juli 2013 een CI ontvingen, recht hadden op reserve-onderdelen en welke stond ook opgesomd afhankelijk van hun leeftijd.
Een gat in de lucht sprong ik! Want ik kreeg mijn CI op 26 juli 2013....ook al is mijn pakket wel misschien vroeger besteld....maar ik kreeg mijn "volledige" CI maar op 26 juli 2013...dus moeten ze dit dan maar achteraf bezorgen dacht ik?

Als ik dan geen recht meer heb op dat bedrag en ook die spullen niet gekregen had? Val ik toch wel behoorlijk door de mazen van het net hoor....
Trots op m'n ontdekking, mailde ik opnieuw naar Peter met mijn bedenkingen.

Wordt vervolgd.....

2 opmerkingen: