woensdag 26 december 2012

Integratietegemoetkoming en Kindergeld?

Hoi iedereen!!!

Een tijdje geleden heb ik eens iets gepost over een FM-systeem dat ik nu al een paar maand uitprobeer. Aangezien ik heel tevreden ben over dat FM-systeem, moesten we dus ook alles regelen met het VAPH voor de betaling van dit hulpmiddel.
Om een lang verhaal kort te maken: mijn dossier bij het VAPH bestond niet meer, dus moesten we weer helemaal opnieuw beginnen.
Toen ik 6 jaar werd, had ik ook een FM-toestel aangevraagd en werd dit ook terugbetaald. Destijds noemde dat nog het Vlaams Fonds. Daarna is dit veranderd naar het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap)...zeg maar VAPH xD. Omdat ik lang geen beroep meer had gedaan op het VF, is mijn dossier dus ook niet meegenomen naar het VAPH...
Nu is dit helemaal terug in behandeling...(yeaah papa-lief heeft weer papierwerk xD).

Maar we hebben dan ook nog andere stappen ondernomen nl. eens nagaan of ik in aanmerking zou komen voor een integratietegemoetkoming.
Je dient hiervoor naar het FOD te gaan, waar een dokter een gesprek houdt met jou om na te gaan op welke domeinen je het moeilijk hebt door je beperking. Dit gesprek ging nog vrij vlot...al denk ik zelf dat de kans heel klein is dat ik ervoor in aanmerking zou komen...
Maarja, we kunnen het maar eens proberen!


Daarna hebben we ook stappen ondernomen om alsnog tot mijn 21ste verjaardag verhoogd kindergeld te krijgen.
In het verleden heb ik tot een bepaalde leeftijd verhoogd kindergeld gekregen, daarna werd dit stop gezet omdat mijn beperking niet zwaar genoeg was (ik was toen slechthorend). Nu hebben we onlangs ontdekt dat ook de gezinslast van belang is bij de bepaling of je recht hebt op verhoogd kindergeld, dit is al sinds 2002-2003 dus we hebben eigenlijk heel wat kindergeld niet gekregen waar we wel recht op hebben...We hebben nog eens gekeken naar de oude audiogrammen en het bleek dat ik ook sinds 2002-2003 al een zware auditieve beperking begon te krijgen. We zijn dus daarmee naar het FOD geweest. Dat gesprek was eigenlijk heel positief en er zou ook een mogelijkheid zijn dat ze een paar jaar aan verhoogd kindergeld aan ons zouden uitbetalen en de kans is groot dat ik nu nog voor 3 maand verhoogd kinderbijslag zou krijgen...we zullen zien!
Na de feestdagen horen we wat meer nieuws!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten